APs

Wifi – draadloze netwerken in uw kantoor of buiten

Draadloze toegang tot de meeste bedrijfsnetwerken is in toenemende mate de primaire vorm van verbinding met het netwerk. Vrijwel alle apparaten van mobiele telefoons, tablets tot laptops en PCs zijn uitgerust met draadloze netwerk kaarten. Verhoogde mobiliteit en flexibiliteit dwingt tot flexibele toegang gebaseerd op de identiteit van gebruikers en apparaten. Uw gebruikers zijn in beweging, zorg dat uw netwerk hierin volgt en voorziet.

Het effectief implementeren van een draadloos netwerk vereist de juiste afstemming van uw behoefte op beschikbare oplossingen en een gedegen ontwerp en implementatie. Mediacaster selecteert, ontwerpt en implementeert draadloze netwerken, zowel binnen bedrijfspanden als buiten (outdoor). Mediacaster heeft de kennis en ervaring om het draadloze netwerk wifi controller en de juiste integratie met het bedrade netwerk en de stroomvoorziening tot een succes te maken voor uw bedrijf.

Beheerde en intelligente draadloze netwerken

Een robuust draadloos netwerk bestaat uit een centrale controller welke alle access points (AP) op uw locatie(s) aanstuurt, of uit een intelligent netwerk van zelf regulerende APs. De automatische selectie van radio kanalen, de sterkte van het signaal, het aantal gebruikers, de roaming van gebruikers en het beheer van uw draadloze netwerk worden centraal verzorgd. Alle individuele access points worden vanuit 1 plek in het netwerk geprogrammeerd en beheerd. U kunt zien welke gebruikers waar een verbinding hebben gemaakt en eventuele verstoringen opsporen.

U kunt voor verschillende type gebruikers separate draadloze netwerken aanbieden, bijvoorbeeld voor uw medewerkers, Bring Your Own Device (BYOD) gebruikers, gasten en externe leveranciers. Gebruikers kunnen op basis van het type gebruikte apparaat (telefoon, tablet, laptop) en inlognamen/ wachtwoorden al dan niet automatisch toegang tot het juiste netwerk verkrijgen.

Mediacaster assisteert u in de juiste architectuur keuze, het netwerk ontwerp, de invulling van uw toegangsstrategie en de integratie met uw bestaande netwerk. Wij kunnen de oplossing uiteraard ook voor u beheren.

Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie.