Centralisatie, consolidatie, besparing

datacenter

Mediacaster levert kastruimte, complete 19″ server racks of hele suites (vanaf 70m2) in diverse datacenters. Voor de koppeling binnen het datacenter, naar uw locatie(s) en/of voor Internet toegang leveren wij glasvezel, beheerd of dark fiber. Internet transit in het datacenter leveren wij met snelheden tot 40 gigabit/seconde of op aanvraag zelfs met hogere snelheden. U kunt gebruik maken van onze platformen of uw eigen server(s) (laten) inrichten en in het datacenter plaatsen. Onze datacenter locaties zijn uitgerust met volledig redundante voorzieningen, bewaking, moderne cold corridor koeling systemen en busbar elektrische distributie, flexibel aanpasbaar aan uw behoefte. Indien gewenst kunnen wij uw server en netwerk apparatuur ook voor u beheren.

Ook voor grootschaliger datacenter trajecten bent u bij ons aan het juiste adres. Mediacaster wordt betrokken bij advies en realisatie van datacenters en suites, en het ontwerp van Internet exchanges. Wij hebben de ervaring om u bij te kunnen staan in de selectie en inrichting van een datacenter.

Het plaatsen van uw server(s), telefooncentrale, opslag (storage), backup of dienstenplatformen in een datacenter biedt voordelen die u alleen tegen hoge kosten in uw eigen pand zou kunnen realiseren. Datacenters bieden redundante uitvoering (N+1), en dus minimaal 99.99% beschikbaarheid van:
  • Stroomvoorziening.
    De per kilowatt prijs van de afgenomen stroom in een datacenter is tevens voordeliger dan in uw eigen pand.
  • Noodstroomvoorziening
  • Koeling
  • Brandblusvoorzieningen
  • Snelle(re) Internet verbindingen, tot aan 40 gigabit/sec of een veelvoud daarvan.

De datacenters zijn 24x7x365 dagen per jaar toegankelijk en worden 24x7x365 bewaakt. Toegang is alleen mogelijk door bevoegde personen. U bepaalt zelf wie toegang heeft tot het datacenter.

Centraal geplaatste apparatuur kan op hoge snelheden worden bereikt door op uw eigen vestiging een glasvezel of straalverbinding te nemen met de mogelijkheid voordelig in te koppelen op een zogenaamde marktplaats in het datacenter. Ook leveranciers van diensten, zoals application service providing (ASP), zijn via een dergelijke marktplaats ingekoppeld. Via deze leveranciers kunt u allerlei ICT diensten afnemen. Daarnaast kunt u natuurlijk via het Internet cloud diensten afnemen van iedereen die deze aanbiedt.

fibers

Redundantie: Safety in numbers

Wanneer u de hardware redundant uitvoert en gebruik maakt van software technieken voor redundantie, fail-over, load balancing en/of clustering en eventueel ook de Internet verbinding dubbel uitvoert, dan kunt u in combinatie met gedegen beheer verzekerd zijn van zorgeloze betrouwbaarheid en schaalbaarheid.

De invulling qua te gebruiken hardware kunnen wij voor u doen. Als reseller van Oracle/SUN, HP, Dell, F5 networks, Network Appliance, Cisco, Juniper, Fortinet en HP/Aruba networks en Checkpoint kunnen wij u voorzien van A klasse apparatuur.

De inrichting en configuratie van netwerk componenten en servers is bij ons in prima handen. Gecertificeerd personeel kan voor u, of samen met u, het ontwerp en de implementatie uitvoeren. Voor de inrichting van uw eigen datacenters voorzien wij u van advies en/of projectleiding.

Naast de besparingen op fysieke hosting & housing behaalt u hogere rendementen door inzet van:

  • Virtualisatie, consolidatie: de prestaties van recente server hardware stellen u in staat om voorheen individuele servers te bundelen op een server waarop de onderlinge server software logisch wordt gescheiden.
  • Inzet van Open Source: De meerderheid aan Internet platformen maakt gebruik van Open Source componenten. Wij kunnen inventariseren waar de inzet van Open Source binnen uw onderneming zinvol is.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over housing, hosting, centralisatie, consolidatie, virtualisatie.